Starta en egen verksamhet

Vad innebär det egentligen att starta en egen verksamhet? Idag är det fler än någonsin som byter livsstil och med hjälp av en laptop driver ett eget företag från hemmet. Det finns mängder av nya jobb i den digitala världen som hela tiden utvecklas. Idag behöver man varken ha en fysik butik eller ett lager för att sälja produkter eller tjänster till kunder.

Driva egen firma

Den som vill starta en egen firma, eller enskild näringsverksamhet som det heter, måste ansöka om detta hos Skatteverket. Man måste ha en särskild registrering för att kunna ta betalt och betala in skatt på det man tjänar. Det handlar om att bli godkänd för F-skatt, vilket man sedan kan ange på sin hemsida. Det här är inte så svårt som man kan tro, men kan kräva att man läser igenom en del info på Skatteverkets hemsida, för att förstå hur det exakt går till. Den som startar egen firma kan behöva någon form av företagsfinansiering. Men en smart tjänst som Fakturino går det att jämföra olika företagslån och se vilka som ger de bästa räntorna. Där kan man få upp till 30 olika banker att lämna förslag. Inte så illa, om man vill hitta den billigaste lösningen.

Att hitta ut på nätet

För de allra flesta som startar enskild näringsverksamhet gäller det att snabbt bygga upp en hemsida för att kunna nå ut till kunder. Det man behöver är en plats på ett webbhotell, en webbadress och ett program som WordPress för att skapa olika sidor. En unik adress kan man registrera hos webbhotellet, och man bör även se till att de stöder installation av WordPress. På Youtube finns mängder av instruktionsvideor som gratis berättar hur man skapar olika sidor med WordPress. Det ska inte behöva kosta mer än ett par hundralappar per år att ha en hemsida. Vänder man sig främst till svenska kunder väljer man helst .se.

litepress