Inred kontoret med de här 4 principerna

I det här inlägget ska jag dela 4 principer du ska använda dig av när du funderar över kontorsinredningen. Att lägga ned lite möda på inredningen är ett sätt att både öka din trivsel och produktivitet.

1. Gör kontoret till din yta

Hos Workaround kan du som är på jakt efter en ny kontorslokal hitta lokalen som är rätt för dig. De förmedlar och hyr ut kontorslokaler i attraktiva lägen över hela Sverige. Oavsett om du har kontor på en arbetsplats som du delar med många andra eller om du driver ett litet företag är det viktigt att du känner dig hemma på din arbetsplats. Komplettera inredningen med personliga prylar: bilder, tavlor, favoritmuggen – vad det nu kan vara. Det finns undersökningar som visat att produktiviteten ökar med upp till 30 % om du känner dig hemma och bekväm i ditt kontor.

2. Använd fönster och växter

Om du har ett fönster med utsikt bör du placera skrivbordet så att du kan titta ut genom det. Särskilt om du har träd och grönska utanför. Om du inte har den möjligheten, köp gröna växter att ha på kontoret. Suckulenter är ett bra alternativ, de är i regel tåliga och klarar sig lite längre utan att du behöver vattna dem.

3. Utnyttja ljus och färger

Olika färger och ljussättning påverkar människan på olika sätt, inget överraskande med det. Du kan utnyttja detta för att skapa en stimulerande miljö på kontoret. Dämpad ljussättning stimulerar kreativitet och ger en känsla av frihet. Ljusare belysning stimulerar analytiskt tänkande. Vilken typ av arbetsklimat vill du ha i ditt kontor? Anpassa ljussättningen och färgschemat efter vilken typ av verksamhet du ägnar dig åt.

4. Planera först

Nyckeln till att du lyckas skapa den kontorsmiljö du vill ha ligger i att du planerar noggrant. Fundera över hur du skapar en miljö som känns personlig men ändå formellt inbjudande. Dra nytta av ljussättning och färgschema för att skapa rätt förutsättningar för vad arbetet kräver rent praktiskt.

litepress