Arrangera träffar

När man är vuxen kan det vara svårt att skaffa nya vänner, åtminstone om man jämför med hur det var när man var barn och ungdom. Ofta träffar man nya människor genom sitt arbete, men det behöver inte betyda att man har något gemensamt med dem utöver jobbet. Om du vill träffa vänner som delar samma intressen, mål i livet eller humor som dig kan du själv arrangera träffar. Det är ett smart sätt att försöka träffa nytt folk på och många gånger får man vänner för livet genom träffar som grundar sig i olika hobbys.

Använd sociala medier

Ett sätt att arrangera träffar på är genom att starta en egen grupp på sociala medier. Facebook lämpar sig till exempel utmärkt för detta ändamål. Om du gillar att spela ett särskilt spel kanske du kan starta en grupp som diskuterar det spelet. Gillar du att laga italiensk mat, diskutera världspolitik, bokcirklar eller andra saker? Man kan skapa alla sorters grupper och bjuda in folk till, sedan arrangerar man träffar genom den gruppen så småningom. Fundera på om du vill ha din grupp på svenska eller på engelska. några reser utomlands för att träffa likasinnade så det behöver inte nödvändigtvis bara vara svenska medlemmar i din grupp. Eller varför inte arrangera en utlandsresa för alla i hela gruppen?

Dagar ute för gruppen

Det är kul att arrangera olika dagar ute för en grupp likasinnade. Om din grupp är intresserad av dator- och tv-spel samt den kultur som medföljer kan ni till exempel åka till olika konvent tillsammans. Konvent för olika spel och annan populärkultur arrangeras över hela Sverige samt i många andra länder. Se bara till att hålla ihop gruppen när ni väl är där! Det brukar vara riktigt mycket folk på dessa platser samt mycket som händer hela tiden. Att hyra komradio är smart, för då är det enkelt att finna varandra om till exempel den mobila mottagningen är dålig inne i lokalerna. Om din grupp är konstintresserad kanske ni kan gå på utställningar tillsammans. Om ni är musikfans kan det vara en god idé att besöka konserter eller festivaler ihop.